© Copyright  Hollandse kropper club

Zwartroek 

September 2009

Het was me een zomer. Wat een weer zeg. Het leek wel een half jaar waar in ons hok. Op mijn leeftijd vind ik dat hele warme niet zo fijn meer. En dan verwacht ons baasje ook nog dat we voldoende jongen krijgen en zelf heel goed voeren en grootbrengen. Nou dank u de koekoek, hij heeft zelf ook geen 8 jongen. Het was me warm, mijn baasje klaagde er zelfs over. Hij houd wel van een lekker weertje moet je weten.

Maar goed, kort na dat ons baasje ons gekoppeld had werd het al lekker weer en kwamen er direct al een mooi aantal jongen. Wij Hollandse kroppers hoorden hem vaak zeggen dat hij hoopte om voldoende jongen te fokken. Dit om het feit dat er veel vraag naar ons is. 

Nou dat is wel gelukt volgens mij. Mijn baasje lijkt ook goed tevreden over het totaal aantal. Maar dan rekent hij het terug per koppel en dan blijkt dat het gemiddelde per koppel nog onder de drie jongen ligt. Hij lijkt dit dan ineens weinig te vinden, maar is tevreden.

We hoorden hem met andere mensen over ons praten. Mooi dit, mooi dat, etc. Het kon niet op, wat vonden ze ons mooi. Ik zal nu niet buiten mijn schoenen gaan lopen. Zou ook zonde zijn van mijn mooie voetstuk. 

Mijn baasje knipt ze namelijk niet af voor het broedseizoen. Hij vind dit niet zo mooi hoor ik hem zeggen. Het knikken van de eieren valt best mee en dat er eieren uit het nest rollen of worden gegooid komt gelukkig ook (nagenoeg) niet voor. Mooi toch, houden zo.

Ik hoorde mijn baasje iets roepen over de fokkersdag. Die zal er zo wel weer aankomen. Hij kijkt al of er mooie jongen bij zijn die mee kunnen ter keuring. Rest mij jullie een heel fijne fokkersdag toe te wensen. Hopelijk met heel veel mensen die mij en mijn soortgenoten hartstikke mooi vinden.


Groeten,
Zwartroek              

© Copyright Hollandse kropper club  |   Design www.Barten.eu