© Copyright  Hollandse kropper club

Een duivenfamilie in Deventer


Het begon voor mij allemaal met sierduiven op jonge leeftijd, toen werd ik besmet met het duivenvirus.
Als jochie van een jaar of 8 kreeg ik al belangstelling voor duiven, welke bij ons in de buurt op vrij grote schaal gehouden werden.De eerste duiven werden gehaald op de welbekende markt te Barneveld, waar ik met een paar vrienden en een broer op de fiets naar toe ging in de vakantietijd,
een afstand per fiets van ruim 120 kilometer om even een paar duiven te bemachtigen, iets wat heden ten dage niet meer denkbaar is.
Zoals zovelen onder ons, met toen nog beperkte kennis van de geslachten kwamen ook wij bedrogen uit,
want de twee koppels Oud Hollandse Meeuwen die wij aanschaften te Barneveld bleken dus wel 3 doffers en 1 duivin te zijn.
Van een paar postduivenhouders bij ons in de buurt kregen we ook wel eens sierduiven, welke aangevlogen waren op de hokken,
waar ze niets mee konden en deze werden dan bij ons gedropt en uitgewend.De eerste echte sierduiven, Oud Hollandse Kapucijnen werden door mij aangeschaft bij Albert Kersten welke ook dicht bij ons in de
buurt woonde en ook nog naar later bleek voorzitter was van De Driehoek,
dus een lidmaatschap bij


De Driehoek was de volgende stap. Toen ging er voor mij en mijn broer welke ook lid werd van
De Driehoek een geheel nieuwe wereld open,
op de eerstvolgende jongdierendag welke gehouden werd te Twello wisten we niet wat we zagen, wat een mooie sierduiven werden er gefokt door de leden van De Driehoek en in zulke mooie kleuren.
We keken onze ogen uit we waren in het duivenparadijs beland.Naderhand werden er ook Hollandse Kroppers aangeschaft bij een dierenspeciaalzaak.
Net zoals zovelen onder ons die beginnen met Sierduiven maakten ook wij de fout dat we alles wat we mooi vonden haalden en in de hokken plaatsten.
Van al deze rassen bevolken heden ten dage alleen nog de Hollandse Kropper , Oud Hollandse Kapucijnen en de Gaditano Kropper de hokken.Inmiddels was mijn broer overgestapt op postduiven wat toch een heel andere tak van sport is en ging ik alleen door met sierduiven, want daar ligt toch mijn hart en ziel.
Dat een virus overdraagbaar is blijkt wel want bij ons in de familie zijn zowel vader Gert als dochter Amanda en zoon Michael op dit moment sierduivenfokker.
Amanda fokt Duitse Modena’s en Michael Altstammer Tuimelaars, iets wat mij toch wel een speciaal gevoel geeft, want wat is er nu mooier voor een sierduivenliefhebber dan samen met je kinderen met de duiven naar een show te gaan en al dit moois te aanschouwen.Ook het showklaar maken van de duiven is bij ons een speciaal familie gebeuren, vader toiletteert de duiven, zoon en moeder wassen de duiven en dochterlief föhnt de duiven, dus zoals je ziet zijn wij met recht een duivenfamilie welke weer een onderdeel is van de grote duivenfamilie welke De Driehoek heet.


Gert Sterling  

                                             ^ naar boven ^

                     

                       

© Copyright Hollandse kropper club  |   Design www.Barten.eu